Meer tweedehands auto’s verkocht

2 maart 2016


De verkoop van tweedehands auto’s zat vorige maand stevig in de lift. In februari werden er 157.992 occasions verkocht aan particulieren, bijna 10 procent meer in dan dezelfde maand een jaar eerder. De verkoop van gebruikte bestelwagens steeg met een kleine 15 procent tot 15.250 stuks, zo blijkt uit nieuwe cijfers van brancheorganisatie Bovag.

Daarmee komt de occasionverkoop komt “goed uit de startblokken in 2016”, oordeelt de branche. Nieuwe personenwagens rollen dit jaar tot nu toe juist in beduidend kleinere aantallen de showrooms uit, na de verkoophausse in november en december, toen veel zakelijke rijders een nieuwe auto aanschaften om nog te kunnen profiteren van de oude bijtellingsregels.

De vakhandel verkocht vorige maand voornamelijk tweedehands auto’s van jonger dan twee jaar en van vijftien jaar of ouder. Het merk dat door de handelaren het meest aan de man werd gebracht, was Volkswagen. Bijna één op de negen verkochte occasions was een VW. Het Duitse merk werd gevolgd door Peugeot, Opel, Renault en Ford.