garantie op import auto

Fabrieksgarantie op de auto en wat als deze verlopen is?


Bij de import van een auto gaat de nog lopende fabrieksgarantie van Europese auto’s gewoon mee. In de regel is de fabrieksgarantie 2 of 3 jaar vanaf datum eerste toelating. Sommige auto’s hebben een verlengde fabrieksgarantie. In dergelijke gevallen kan je dus gewoon gebruik maken van de reguliere fabrieksgarantie. Conform de EEG regels is deze garantie geldig in geheel Europa.

Bij een import auto is vaak de gestelde vraag “Heb ik garantie op de auto?“.  Indien een auto niet meer onder de fabrieksgarantie valt, dan kan Autoclick je een garantie pakket aanbieden.

Het garantie pakket bied je bescherming tegen hoge en onverwachte kosten als gevolg van mechanische of elektronische mankementen. Afhankelijk van de kilometerstand en de leeftijd van je auto bieden wij, in samenwerking met Autotrust, verschillende garantiemogelijkheden aan. Zo heb je extra zekerheid op je import auto.

Garantie op import auto, drie pakketten

reparatie auto in garage

Exclusief garantie

  • Indien je een auto koopt tot 8 jaar oud welke minder dan 150.000 km heeft gereden is het mogelijk om een ‘Exclusief Garantie‘ op de auto te krijgen. Deze garantie is een schadeverzekering voor het gedurende de looptijd van de garantie plotseling en onverwacht falen van een auto onderdeel, ontstaan door een blijvend mechanisch, elektrisch of elektronisch defect. Verzekerd zijn onverwachte defecten aan onder andere; motor, handmatige en automatische transmissie, koelsystemen, aandrijving, 4-wielaandrijving, remsysteem, wielophanging, stuurinrichting, brandstofsysteem, emissiesysteem, elektronica, airconditioning en airbags. De onderdelen zoals genoemd in de garantievoorwaarden. Er geldt een maximum uitkering per garantie van € 5.000,- inclusief btw.

Extra garantie

  • Indien je een auto koopt tot 10 jaar oud welke minder dan 150.000 km heeft gereden is het mogelijk om een ‘Extra Garantie‘ op de auto te krijgen. Deze garantie is een schadeverzekering voor het gedurende de looptijd van de garantie plotseling en onverwacht falen van een auto onderdeel, ontstaan door een blijvend mechanisch, elektrisch of elektronisch defect. Verzekerd zijn onverwachte defecten aan onder andere; de mechanische delen van de motor, de aandrijving en de transmissie van je auto en geselecteerde mechanische onderdelen van de stuurinrichting en het rem-, koel-, en brandstofsysteem. Geselecteerde elektrische onderdelen. De onderdelen zoals genoemd in de garantievoorwaarden. Er geldt een maximum uitkering per garantie van € 5.000,- inclusief btw.

Standaard garantie

  • Indien je een auto koopt tot 12  jaar oud welke minder dan 200.000 km heeft gereden is het mogelijk om een ‘Standaard Garantie‘ op de auto te krijgen. Deze garantie is een schadeverzekering voor het gedurende de looptijd van de garantie plotseling en onverwacht falen van een auto onderdeel, ontstaan door een blijvend mechanisch, elektrisch of elektronisch defect. Verzekerd zijn onverwachte defecten aan onder andere; de mechanische delen van de motor, de aandrijving en de transmissie van je auto. De onderdelen zoals genoemd in de garantievoorwaarden. Er geldt een maximum uitkering per garantie van € 5.000,- inclusief btw.

Verder heb je als voordeel voordeel dat je je auto kan laten onderhouden en repareren bij een door jezelf gekozen autobedrijf, dus ook door je vertrouwde garage! De premie van de garantie verzekering wordt per auto vastgesteld op basis van het gekozen pakket en de duur van de looptijd.


reparatie auto bij je garage

Claim melden

Is er iets mis met je auto? Dan kan je dit eenvoudig melden via het claimportal van Autotrust. Kies vervolgens voor een garage bij je in de buurt voor onderhoud of reparatie. Zo heb je altijd garantie dichtbij huis én in Europa.


Vragen en disclaimer

Aan de bovenstaand opgesomde garantie pakketten, dekkingen en voorwaarden kunnen geen rechten worden ontleend. Neem gerust contact op met Autoclick voor vragen over de geldende voorwaarden en garantiemogelijkheden voor je import auto. We helpen je graag verder!