auto's op transport uit Duitsland

Import en verkoop tweedehands auto op recordniveau

9 februari 2018


De import van tweedehandspersonenauto’s heeft in januari het hoogste niveau ooit in de eerste maand van het jaar bereikt.

Er werden vorige maand 18.441 occasions geïmporteerd, bijna 10 procent meer dan in dezelfde maand in 2017, blijkt uit cijfers van BOVAG en het RAI Data Centrum (RDC).

Tot 2014 werden in de maand januari jarenlang steevast tussen de 5.000 en 7.000 tweedehandsauto’s ingevoerd; een jaar geleden was dat al 16.824.

Volkswagen Golf

Veruit de populairste tweedehands auto’s om te importeren zijn volgens de BOVAG de Volkswagen Golf en Polo, de Opel Corsa en de Renault Captur.

Het totale verkoopniveau was in januari 176.889 occasions, 6,3 procent hoger dan een jaar eerder, en ook dat is een record. Een week geleden meldde VWE Automotive een afwijkend aantal, 163.000.

Verschil

Het verschil zou volgens een woordvoerder van de BOVAG te maken kunnen hebben met de afzet op de zakelijke markt. De verkoop van tweedehandsauto’s aan bijvoorbeeld kleine zelfstandigen is in die andere cijfers niet meegerekend.

“De aanhoudende groei van de import van occasions is een logisch gevolg van de lage aantallen nieuwe auto’s die het afgelopen decennium in Nederland werden verkocht”, aldus de organisatie.

Bron nu.nl